Tips & Tricks

Behandel uw nagels zorgvuldig
U heeft er best wat geld voor over om met mooie lange nagels door het leven te gaan. Bescherm uw investering dan ook zo goed mogelijk en beschouw uw nagels als een kostbaar bezit. Vermijd veelvuldig contact met water of schoonmaak-middelen. Gebruik handschoenen bij klusjes als tuinieren en de afwas doen. Oefen geen kracht uit op de uiteinden van uw nagels. Gebruik uw nagels niet als werktuigen, wees bijvoorbeeld voorzichtig bij het openen van blikjes. Dat is een beruchte manier waarop nagels kunnen beschadigen.

Kom regelmatig langs
Wacht niet te lang met het laten bijwerken van uw nagelverlenging. Uw nagels zien er niet alleen minder mooi verzorgd uit als ze zijn uitgegroeid, maar hoe meer de nagels uitgroeien, des te meer risico u loop dat een nagel afbreekt of gaat liften, omdat de balans van de nagelverlenging is verstoord. Wilt u uw handen en nagels in topconditie houden, maak dan regelmatig een afspraak in de nagelsalon. Daar vindt u ook de juiste producten om uw handen en nagels te verzorgen.

Verzorg uw nagels regelmatig
Gebruik dagelijks topcoat. Dit voorkomt dat uw nagels beschadigen of vergelen door het zonlicht. Ook uw nagelriemen verdienen de nodige verzorging en aandacht. Door regelmatig nagelriemolie te gebruiken, houdt u de nagelriemen soepel en bovendien droogt de acryl niet uit.

Niet prutsen
Als u toch besluit niet langer kunstnagels te dragen, ga dan niet zelf proberen de kunstnagels te verwijderen. Als u de nagelverlenging wilt laten verwijderen, maak dan een afspraak in de nagelsalon. Als u zelf aan de nagels gaat lopen trekken, duwen of vijlen, kunt u de natuurlijke nagel beschadigen. Er kan dan zelfs een dun laagje van uw nagelplaat loslaten en het verder laten groeien van uw eigen nagels kan dan een langdurig en pijnlijk proces zijn. Bovendien kunnen er infecties ontstaan. In de nagelsalon worden de kunstnagels op vakkundige wijze verwijderd. U kunt hier ook uw natuurlijke nagels laten verzorgen, zodat uw handen en nagels er mooi uit zien.